A Goodman új lengyelországi beruházása

A lengyelországi Łysomice városában épít 10 100 négyzetméteres raktárat a Nissin számára a Goodman. Japán egyik legnagyobb nemzetközi fuvarozó és logisztikai vállalata már második raktárát bérli a Goodmantől a Toruń közelében fekvő városban.

A Goodman új lengyelországi beruházása

Az építkezés szeptember végén kezdődik és várhatóan 2011 februárjában fejeződik be.
Az újabb lengyelországi üzlet jól jellemzi a Goodman erős jelenlétét Közép- és Kelet-Európában.

“Örömmel dolgozunk újra együtt a Nissinnel Lengyelországban, és külön öröm, hogy eleget tudunk tenni terjeszkedési igényeiknek. Mindössze egy héttel az után kötöttük meg a megállapodást, hogy a Nissin a bővítés mellett döntött. Mindez jól példázza a Goodman gyors és rugalmas reakcióját az ügyfelek igényeire, valamint a meglévő partnerek iránti elkötelezettségünket – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi vezetője.

A vállalat a saját kezelésű Goodman Európai Logisztikai Alapon (Goodman European Logistics Fund – GELF) keresztül finanszírozza a beruházást, így nincs szükség pénzügyi intézmény, hitelfinanszírozó partner vagy harmadik félként további befektető bevonására.
Az új, mintegy 150 négyzetméternyi irodaterületet is magában foglaló, összesen 10 100 négyzetméteres épület egy korábbi létesítmény kibővítése; a Nissin 2008 óta bérli a mostani, 15 670 négyzetméteres raktárát. Az új ütem a Pomerania Különleges Gazdasági Övezetben valósul meg, a Toruń közelében fekvő łysomice-i Crystal Parkban. A parkban egyebek mellett a Nippon Express és az NYK Logistics is bérel raktárat a Goodmantől, előbbi 16 000, míg utóbbi 23 800 négyzetméteren.
A Pomerania Különleges Gazdasági Övezetben létesített Crystal Park nyolc kilométerre fekszik Toruńtól, 60 kilométerre Bydgoszcz nemzetközi repülőterétől és 200 kilométerre Varsótól.

“A különleges gazdasági övezettel rendelkező Toruń egyre fontosabb logisztikai csomópont az A1 autópálya mentén, amely fokozatosan Európa új észak-déli folyosójává fejlődik. A Gdańsk és Łódź közötti stratégiai elhelyezkedés miatt egyre több vállalat bővíti tevékenységét a térségben. Mindez lehetőséget teremt számunkra, hogy egyedi logisztikai raktárakkal álljunk leendő bérlőink rendelkezésére – mondta Błażej Ciesielczak.

A Goodman Lengyelország magas színvonalú, saját tulajdonban lévő logisztikai létesítményeket, többek között raktárakat és disztribúciós központokat fejleszt és üzemeltet. A toruń-i logisztikai központon kívül a Goodman egy wrocław-i 26 000 négyzetméteres saját tulajdonú, teljes egészében bérbe adott ingatlant, valamint egy racibórz-i 20 000 négyzetméteres épületet üzemeltet. A vállalat 2010 májusában indította el legnagyobb lengyelországi beruházását a Krakow Airport Logisztikai Központban. A tervezett nyolc raktárépület együttesen mintegy 160 000 négyzetméternyi bérbe adható területet jelent.
“A Nissin hosszú távú kapcsolatot ápol a Goodmannel. Jelenlegi toruń-i raktárunkat is tőlük béreljük, így amikor felmerült a bővítés igénye, egyértelmű volt, hogy ismét velük kötünk megállapodást. A megbízható partner komoly érték, a Goodman szakértelme és hatékony szolgáltatásai mellett pedig saját tevékenységünkre koncentrálhatunk, miközben biztosítják számunkra az igényeinknek megfelelő raktárat.”

“Miután felépül, az újabb raktárépület 20 főnek ad majd munkát, akik minden nap három műszakban dolgoznak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új létesítmény révén a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani ügyfeleinknek – mondta Hiroshi Ikeuchi, a Nissin ügyvezető igazgatója.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes