A GEFCO vasúti szolgáltatást indít a francia Vesoul és az oroszországi Kaluga között

A GEFCO a Captrain Deutschlanddal és a Transcontainer Oroszországgal közösen tesz az ambiciózus és környezettudatos multimodális logisztikáért

Budapest, 2010. március 26. – A GEFCO a Captrain Deutschland-dal és a Transcontainerrel együttműködésben indítja el vasúti szállítmányozási szolgáltatását félig összeszerelt (semi knocked down) autóalkatrészek számára a franciaországi Vesoul és az oroszországi Kaluga között. Ez a multimodális logisztikai projekt volumenét tekintve jelenleg az egyik legjelentősebb Európában.

A franciaországi Vesoul-ban található PSA Peugeot Citroën telephely Naviland Cargo termináljából induló vonatszállítmány a lengyel-belorusz határon található Malaszevicze-be tart, ahol a Transcontainer konténereit orosz vagonokba rakodják át, majd szállítják tovább a kalugai gyártelepre.

Az első komplett, a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi telephelyeire szállított autóalkatrész-szállítmány 2010. március 10-én érkezett meg Kalugába ötnapos, 3000 kilométer hosszú út után.

A környezettudatosabb logisztikai igényekre a multimodális szállítmányozás tűnik optimális megoldásnak, valamint az igazi alternatívának a közúti szállításra. Oroszország hatalmas kiterjedése különösen alkalmassá teszi a vasúti szállítmányozást, főként nagy távolságok áthidalásakor. A GEFCO és partnerei, a Captrain Deutschland és a Transcontainer arra összpontosítják szakértelmüket, hogy napi rendszerességű vasúti szállítmányok valósuljanak meg Vesoul és Kaluga között. Az egyéves kutatómunka eredményeképpen létrejött szolgáltatás Európa egyik legnagyobb mértékű multimodális projektje.

A környezetbarát szállítmányozási és logisztikai megoldások megvalósítása érdekében a GEFCO pályázott az Európai Unió által bevezetett Marco Polo program támogatására, melynek célja a környezetbarát szállítási módozatok ösztönzése. A Vesoul-Kaluga vasútvonal; mely napi 36 komplett kamionnyi szállítmányt helyettesít és a korábbi nyolcról öt napra rövidíti a szállítási időt; része a GEFCO fenntartható fejlődési politikájának. A GEFCO így jelentősen mérsékli széndioxid-kibocsátását, és ezáltal minden körfuvar alkalmával 576-tal kevesebb kamion járja az utakat Franciaország és Oroszország között.

Európa és Ázsia találkozási pontjában Oroszország stratégiai jelentősséggel bír a szállítmányozási és logisztikai szektorban. A globális autógyártók nagyobb volumenű befektetéseivel párhuzamosan egyre több autógyártó központ létesül az országban. A logisztikai szolgáltatások iránt megnőtt keresletre válaszul a GEFCO az infrastruktúra optimalizálásába és szolgáltatásai körének fejlesztésébe invesztál, különösen, ami a bejövő autóipari logisztikát illeti.

A GEFCO Oroszország és a kalugai régió önkormányzata szándéknyilatkozatot írt alá, melyben kifejezik együttműködési hajlandóságukat a régiót érintő szállítmányozás és logisztika terén. A dokumentum, melyet Yves Fargues, a GEFCO csoport elnök-vezérigazgatója, valamint Anatoly Artamonov, Kaluga régió kormányzója írt alá, kinyilvánítja a közös szándékot egy hatékony logisztikai infrastruktúra kifejlesztésére a stratégiai fontosságú régióban.

Kaluga, mely 100 km-re Moszkvától, az Oka folyó partján fekszik, a nemzetközi autóipar oroszországi központja. 2010-ben a PSA Peugeot Citroën a Mitsubishivel új összeszerelő üzemet nyit itt személyautók gyártására, mely szegmens a járműeladások 60%-át adja Oroszországban. A GEFCO az üzem kizárólagos logisztikai szolgáltatója, és fontos szerepet játszik majd a teljes gyártási műveletben is. A GEFCO kalugai, kezdetben tíz főt foglalkoztató irodája a Csoport teljes logisztikai szolgáltatási körét nyújtja, beleértve az orosz disztribúciót, vámeljárásokat és raktározási megoldásokat.

A Vesoul-Kaluga vasútvonal tükrözi a GEFCO folyamatos, stratégiai jellegű terjeszkedésési szándékát Oroszországban. A válság hatása ellenére Oroszország továbbra is stratégiai terület marad a GEFCO számára. Ezt jól mutatja a Moszkvához közeli, Podolskban található logisztikai platform 2008-as megnyitása, illetve a 2010-es Domodedovo autóipari park projektje. Az orosz piac emellett ösztönzőleg hat a GEFCO tevékenységi körének kiterjesztésére más, nem autóipari szektorokra is.

További információ: www.gefco.net

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes