A gazdasági fejlődést elősegítő közlekedésirányító rendszereket fejleszt a Krakkói Egyetemmel a Bombardier

A Bombardier Transportation lengyelországi részlege közös kutatóprogramba kezdett a Krakkói Tudományos és Műszaki Egyetemmel.


Az együttműködés célja egy olyan vasúti közlekedésirányító rendszer kifejlesztése, amely elősegíti az optimális közlekedést a lengyelországi kisforgalmú vasútvonalakon. Az új rendszer egyidejűleg biztosítaná a maximális költséghatékonyságot és a vasúti közlekedésben megkívánt biztonsági szintet.

A kisforgalmú vasútvonalaknak kiemelt szerepük van abban, hogy a kevésbé fejlett régiók bekapcsolódjanak az ország gazdasági fejlődésébe. A vasúti közlekedésirányító rendszer kifejlesztését követően Lengyelország összes régiója élvezheti majd az új technológia minden előnyét. A program a meghatározott tudományos projektek társ-finanszírozására irányuló állami kezdeményezés keretében valósul meg. A Bombardier Transportation katowicei közös vállalata által irányított kutatást a lengyel Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium is támogatja.

Slawomir Nalewajka, a Bombardier Transportation (ZWUS) Polska Sp. z o.o. vezetője így kommentálta a projekt indulását: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a projekt irányítói lehetünk és szakértelmünkkel elősegíthetjük a regionális vasúthálózat további fejlődését."

Janusz Kućmin, a Bombardier Transportation lengyelországi vezető képviselője hozzátette: „A vasúti közlekedés biztonsága mindig is nagyon fontos volt a számunkra. E közös projekt eredményeképpen a jövőben biztonságosabbá válnak a kisforgalmú regionális vasútvonalak, így örömmel várjuk, hogy partnereinkkel együttműködve megvalósíthassuk ezt a célkitűzést."

A Bombardier Transportation (ZWUS) Polska Sp. z o.o. a Bombardier katowicei közös vállalata. Több mint 80 év tapasztalattal a háta mögött a BT ZWUS a legmodernebb technológiákat biztosítja a vasúthálózatok számára, és rendkívül jól ismeri a lengyel piacot.
A cég által gyártott technológiai megoldások – a BOMBARDIER EBI automata sorompó, az EBI vonatérzékelő, az EBI váltók és az EBI fényjelzők – Lengyelország-szerte üzemelnek, továbbá számos más országban is megkapták a típusengedélyt.

Forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes