A G4ek között elvi megállapodás született a Duna Stra- tégia támogatásáról

A G4ek között elvi megállapodás született a Duna Stra- tégia támogatásáról

A G4 csoporthoz tartozó vasutak vezérigazgatói április 15-16-án szakmai találkozón vettek részt Budapesten. Az ebből alkalomból rendezett vasút-szakmai fórumon a G4 vezérigazgatói mellett jelen voltak a legjelentősebb szakmai szervezetek képviselői, köztük az Európai Vasúttársaságok és Infrastruktúra Üzemeltetők Közössége (CER), a Nemzetközi Vasútegylet (UIC), valamint a Hungrail vezetői. A megbeszélésen, amelyen a Rail Cargo Hungaria Zrt.-t Kovács Imre elnök-vezérigazgató képviselte, részt vettek a szlovák vasúttársaság, a GYSEV, az ÖBB, a MÁV Zrt., a MÁV Start Zrt, illetve a MÁV Trakció vezetői is.

Márkus Imre, Kozák Tamás, Dr. Mosóczi László, Andrási Miklós, Kovács ImreA kerekasztal-beszélgetés fontos eredménye a G4-ek között létrejött elvi megállapodás a Duna-régió Stratégia támogatásáról. A vezérigazgatók erről szándéknyilatkozatot írtak alá. A stratégia kiemelt területei a környezet- és természetvédelem, a szállítási infrastruktúra korszerűsítése, az energiabiztonság, valamint a migrációval, a demográfiával, a klímaváltozással és a globális válságok kezelésével kapcsolatos feladatvállalások. A Rail Cargo Hungaria a környezettudatos árufuvarozás elkötelezett támogatójaként hatékony szerepet tud betölteni az uniós projekt gyakorlati megvalósításában. A Duna-régió Stratégia lehetőséget kínál a vállalat számára, hogy küldetését stabil támogatással, a szakmai partnerség alapján, a szomszédos vasúttársaságokkal együttműködve érje el.

A G4-ek fórumán a szakemberek tapasztalatcserét folytattak a gazdasági válságnak a vasúti szegmensre gyakorolt hatásáról is. Ismertették egymással a 2009. évi, illetve a 2010. első negyedévi pénzügyi teljesítményét, bemutatták legújabb fejlesztéseiket, felvázolták a jövőre vonatkozó szakmai terveiket. A vezérigazgatók meghatározták a következő időszak G4 számára kiemelt jelentőségű szakmai irányait és alapjait.

(Képünkön balról jobbra a MÁV Trakció vezérigazgatója, Márkus Imre, a MÁV-START vezérigazgatója, az Igazgatóság elnöke, Kozák Tamás, a MÁV infrastruktúra általános vezérigazgató-helyettese, Dr. Mosóczi László, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Andrási Miklós, illetve a Rail Cargo Hungaria elnök-vezérigazgatója, Kovács Imre látható)

Forrás:Rail Cargo Hungaria Zrt

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes