A finn parti őrség ismét a Scania motorjait választotta

A finn parti őrség 20 darab Scania motorra adott le rendelést új őrhajói számára, mintegy folytatva ezzel a 2008-ban kezdődött együttműködést. Jelenleg a finn parti őrség 14 hajójában dolgozik Scania motor.

A Scania 20 darab motorra szóló megrendelést kapott a finn parti őrségtől annak új őrhajói számára. A tíz hajó mindegyike Watercat 1300 Patrol típusú, és két darab 12 literes, 700 lóerős motor hajtja őket.

„Az újabb megrendelés bizonyítékul szolgál arra, hogy motorjaink még a szélsőségesen nehéz tengeri környezetben is megfelelően nagy teljesítménnyel és megbízhatósággal dolgoznak” – mondtaMikael Lindner, a Scania Tengeri Motorok üzletágának igazgatója.

A hajók maximális sebessége a két 12 literes motornak és a vízsugár-hajtóműnek köszönhetően meghaladja a 40 csomót. Ez a koncepció ideális megoldás a parti őrség, határőrség, tengeri mentőhajók és egyéb, hasonló feladatokat ellátó hajók számára – tette hozzá Mikael Lindner.

A motorok leszállítását a finn Marine Alutech Oy AB nevű hajóépítő céghez április folyamán megkezdték. Az ügylet a Scania finn forgalmazójával, az Oy Scan-Auto AB-vel együttműködésben valósult meg.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes