A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettséget díjazta a Telekom

A Magyar Telekom hagyományához híven idén is díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló beszállítóit. A DELFIN-Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) már negyedik alkalommal adták át, négy kategóriában, derül ki a cég sajtóközleményéből.

A díjat olyan partnercégeknek ítéli oda a Telekom, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük kimagasló és ezen a területen elért teljesítményük példaértékű. A díjakat Somorjai Éva, a vállalat humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese, a fenntarthatóságért felelős felsővezető, Oláh Nóra, beszerzési igazgató, valamint a zsűri tagjai adták át. A díjátadóra a XII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen került sor, ahol a vállalat az előző, illetve az új fenntarthatósági stratégiáját, valamint fenntarthatósági kommunikációs kampányát, a hello holnap!-ot mutatta be.

Az "Esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció-mentesség segítése vállalaton belül és kívül" kategória győztese az Eurest Étteremüzemeltető Kft. lett. Belső működési folyamataikban nagyon fontos az esélyegyenlőség, ezt bizonyítja, hogy a cégen belül magas a nők, a megváltozott munkaképességűek, a 45 év felettiek, a részmunkaidőben foglalkoztatottak és a roma alkalmazottak aránya. Az ügyfeleik felé is közvetítik az esélyegyenlőség fontosságát és a szociális érzékenységet. Tavaly a Magyar Telekom Infoparkban található éttermében, a Telekommal közös akcióként minden egyes vendég kapott egy füldugót, és jelnyelvvel tudták közölni, hogy mit is szeretnének aznap ebédelni. Segítségükre volt több jelnyelvi tolmács is, aki elmutogatta a kiválasztott ételt a számukra.

A "Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében" kategóriában a Cisco Systems Magyarország Kft. nyert. A pályázatban bemutatott VideoGate szolgáltatással az ügyfelek számára megfizethető és kifizetődő üzleti szintű TelePresence és videókonferenciás kapcsolatok kiépítését biztosítják, melyek nem csak a vállalatokon belül használhatóak, hanem az interneten keresztül a szabványos technológiát használó más vállalatok/szervezetek is elérhetők vele a világon. A Cisco ezentúl két ingyenes webalkalmazást is készített, melyek segítségével kiszámolható a vállalat CO2 "lábnyoma".

"Fenntarthatóság érdekében kifejtett oktatás, tudatformálás" kategóriában a Green Living Hungary Kft. lett a díjazott. A cég környezetbarát termékeket kínál felelősen gondolkodó vállalatok részére promóciós, illetve marketing célú felhasználás céljából. A lakossági üzletáguk üzemelteti Magyarország legnagyobb ökowebáruházát (www.zoldpolc.hu) és boltját. Munkatársaiknak zöld munkahelyet alakítottak ki, a kiskereskedelmi részleg ökológiai lábnyomát minimalizálták.
A "Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés" kategóriában a Tonic Budapest Kft. lett a legjobb. A cég tevékenységi köre kiterjed a különböző reklámeszközök vizuális és verbális tervezésétől az online eszközök programozásán át a legmodernebb élménymarketing események megvalósításáig. Környezetbarát irodaházat építettek, mely földszondás, geotermikus rendszerrel üzemel. Az iroda száz százalékban megújuló energiával üzemeltetett, nulla károsanyag-kibocsátású létesítmény. Mindezen túl a napi gyakorlatban igyekeznek olyan kommunikációs megoldásokat alkalmazni, amelyek figyelembe veszik a klímavédelmi szempontokat (például digitális plakát), valamint tudatformáló kisfilmeket is készítettek.

A DELFIN -díj odaítélésével a Magyar Telekom az előző évek tapasztalatát felhasználva továbbra is azon dolgozik, hogy a fenntartható fejlődés gondolatát népszerűsítése, és az azért tett tevékenységeket elismerje.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes