A Dunakeszi vasúti járműgyár bővíteni kívánja tevékenységét

A Bombardier MÁV Kft. – a Dunakeszi vasúti járműgyár – bővíteni kívánja tevékenységét, és erősíti magyarországi piaci pozícióját; a cég számít a MÁV csoport harmadik generációs Intercity kocsi átépítési programjának folytatására a közeljövőben, illetve a MÁV Gépészet Zrt. által fejlesztett IC-plusz közös sorozatgyártásában is lát fantáziát. A Bombardier MÁV Kft. 65 százalékban a Bombardier, 25 százalékban a MÁV Zrt. és 10 százalékban a dolgozók tulajdonában van.

Orbán Péter ügyvezető hangsúlyozta: a Dunakeszin lévő gyár kiváló adottságokkal rendelkezik, és a vasúti járművek szekrény- és forgóvázának gyártása, felújítása területén rendkívül magas szintű szakmai tudást képvisel. Megjegyezte, hogy a Bombardier a szekrényváz-gyártást és a vasúti járműfelújítást nemzetközi szinten több helyszínen is végzi, amelyek között Dunakeszinek kiemelt szerepe van.
A Bombardier MÁV Kft. számít a MÁV csoport harmadik generációs Intercity kocsi átépítési programjának folytatására a közeljövőben, illetve a MÁV Gépészet Zrt. által fejlesztett IC-plusz közös sorozatgyártásában is lát fantáziát. Dunakeszin a jövőben is lesz olyan sorozatgyártás, amelyhez külső partnert tudnak bevonni, és ebben természetes társ lehetne a MÁV Gépészet is – mondta az ügyvezető igazgató.
Orbán Péter megjegyezte: Németországban és Nyugat-Európában mindennapos, hogy egy állami megrendelés lebonyolításában az ágazat több piaci szereplője együttműködik, és ezt a szemléletet szeretnék Magyarországon is megvalósítani.
A Bombardier MÁV Kft. 2011-ben 8,8 milliárd forint árbevételt ért el, melynek hozzávetőlegesen 50 százalékát az export teszi ki, többek között a belga, svájci, osztrák, norvég és olasz piacokra. A vállalat Dunakeszin jelenleg 630 dolgozónak ad munkát.

Forrás: Packaging

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes