A cégautók költségeinek optimalizálására ösztönöznek a flottakezelők

A cégautókat használó vállalatok tisztában vannak azokkal a nyilvánvaló költségelemekkel, melyek csökkenthetik kiadásaikat. Ilyen tényező például a választott jármű beszerzési ára vagy az üzemanyag típusa.

A LeasePlan, hazánk vezető flotta- és gépjárműkezelő vállalatának tapasztalatai szerint azonban vannak további flottaköltségre ható tényezők, melyeket a járművekkel kapcsolatos kiadások kalkulálásánál gyakran nem vesznek figyelembe a cégek. Ezen tényezők közül az egyik legfontosabb maga a gépjárművezető.

Nemzetközi és hazai kutatások újra és újra megállapítják, hogy a vezetési stílus közvetlenül befolyásolja a gumik és alkatrészek kopását, az üzemanyagköltségeket, a károsanyag kibocsátást, a balesetek számát, s ezek együttes hatása megmutatkozik a flotta fenntartási költségeiben is.

A LeasePlan világszerte több mint 30 országban 1,3 millió gépjárművet kezel. A példa kedvéért megvizsgáltunk egy olyan ügyfelet, aki Európa-szerte 5000 járművet bérel a LeasePlan-től. Ennél a cégnél évente átlagosan több mint 18,5 millió Eurót költenek üzemanyagra és kárrendezésre, valamint az autópark használatával mintegy 23 ezer tonna széndioxidot bocsátanak ki. Ha figyelembe vesszük, hogy a cégautót vezetők 25 %-a több benzint vagy gázolajat használ, és több balesetet okoz évente, mint egy átlagos vezető (forrás: VVCR), hozzávetőleg kiszámítható, mennyi plusz kiadást jelenthet a kevésbé óvatos vezetői magatartás a cég számára. Amennyiben a példában szereplő vállalat körültekintőbb közlekedésre motiválná a gépjárműhasználókat, akár 1,5 millió Eurót is megtakaríthatna, továbbá 1200 tonnával csökkenthetné a flotta széndioxid kibocsátását.

További részletek >

 

Forrás: Tranzit

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes