7-es korridor: memorandumot írtak alá a közlekedési miniszterek

2011. június 16-án, Luxemburgban egyetértési megállapodást írtak alá Ausztria, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Görögország, Magyarország, Románia és a Szlovák Köztársaság közlekedési miniszterei a 7-es korridorral kapcsolatban. A CER által is üdvözölt memorandum egyúttal egy menedzsment board létrehozását is jelzi, amely tovább erősíti majd az együttműködést az érintett országok között. Ez fontos lépés afelé, hogy a korridor 2013-ra működőképessé váljon. Az aláírási ceremónián Siim Kallas uniós közlekedési biztos is részt vett.

Az aláírás célja az Európai Parlament és az Európa Tanács 913/2010-es rendeletének végrehajtása, amely 2010. november 9. óta hatályos. A rendelet végrehajtása érdekében a menedzsment board tagjai együtt határozzák meg és valósítják meg a 7-es korridor működőképességéhez szükséges feltételeket. Ennek kapcsán közép- és hosszú távú terveket dolgoznak ki az infrastruktúra fejlesztésével, valamint az áruszállító vonatok kapacitásával és útvonalával kapcsolatban. A miniszterek környezetvédelmi szempontokat és a Fehér Könyv utasításait egyaránt figyelembe veszik munkájuk során.

Hangsúlyt kap a multimodalitás, az interoperábilitás, illetve a jogi és üzemeltetési szabályozások egységesítése is. A célok közt szerepel továbbá az üzleti szféra bevonása a korridorok fejlesztésébe. A Magyar Köztársaság részéről a memorandumot Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára írta alá.

forrás: railcargo.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes