5,7 milliárdos gyorssegélyt kapott a Malév

Az állam a napokban 5,7 milliárd forint villám-átutalással sietett a Malév segítségére, amikor az amerikai lízingpartner le akart foglalni néhány gépet a társaság 3 milliárdos adóssága miatt, értesült a Figyelő.

Videó:Ferihegyi pillanatok

A gazdasági hetilap csütörtökön megjelenő száma szerint a nemzeti légitársaság központi irodáiba a flotta gépeit lízingbe adó amerikai International Lease Finance Corporation (ILFC) képviselői "csöngettek be", mivel a cég az utóbbi időben nem tudta megfelelő ütemben törleszteni adósságát. Az ILFC gyakorlatilag ultimátumot adott, mondván: néhány gépet nem enged felszállni, ha a Malév nem rendezi azonnal a számláját.

A lap úgy tudja, hogy a lejárt határidejű tartozás összege mintegy hárommilliárd forintra rúgott. Ezt a cég végül csak többségi tulajdonosa, a magyar állam segítségével tudta rendezni, amely villámgyorsan 5,7 milliárd forintot utalt át a légitársaság számlájára. 

A történések hátteréhez hozzátartozik, hogy a súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdő, februárban újra állami tulajdonba került cégnek a Bajnai-kormány 8,1 milliárd forintos – az első félévre szóló – tulajdonosi hitelkeretet biztosított év elején. Ebből korábban a Malév 3,5 milliárdot hívott le, ezúttal pedig 5,7 milliárdot kapott, így jön ki az összesen 9,2 milliárdos juttatás.

A történetnek azonban ezzel aligha van vége. Kérdés ugyanis, hogy ha augusztus közepén nincs megfelelő készpénzáramlás a cégben, akkor mi lesz télen, és a hitelkeret kifulladásával honnan érkezik majd újabb forrás, írja a Figyelő.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes