460 milliós állami támogatást kap a somogyvári repülőgép-alkatrészt gyártó üzem

Műanyag repülőgép-alkatrészeket gyártanak – a tervek szerint két év múlva – Somogyváron; a 460 millió forint állami támogatással, összességében csaknem egymilliárd forintból megvalósuló beruházás alapkövét vasárnap tették le az összefogás napja elnevezésű rendezvényen.

Móring József Attila (Fidesz), Somogyvár polgármestere, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes alapkőletételt követően az MTI-nek elmondta: a szigetszentmiklósi székhelyű Composite One Kft. a tököli telephelyről költözik Somogyvárra.

A cég már több éve jelen van a világpiacon. Főként a kisgépes repülőgépipar számára készít alapanyagokat, de más járműipari alkatrészeket is gyártanak. A polgármester tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházás már a napokban elkezdődik.

Móring József Attila szerint nagyon jót tesz a településnek ez a beruházás, mivel Somogyvár a Lengyeltóti kistérséghez tartozik, amely egyike az ország 33 leghátrányosabb kistérségének. A teljes kapacitással működő gyár 300 embernek ad majd munkát, jelentősen csökkentve a helyiek és a környékbeliek körében is a munkanélküliséget – hangsúlyozta a polgármester.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes