460 fő távozik első lépésben a Rail Cargo Hungáriától

Az osztrák vasút (ÖBB) a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásoktól teszi függővé, hogy a Rail Cargo Hungáriánál az első lépésként tervezett 460 fős létszámleépítés mellett milyen további intézkedéseket hoz – nyilatkozta az ÖBB vezérigazgatója egy osztrák gazdasági lapnak.

Az érdekegyeztető fórumon kedden bejelentett 460 fős létszámcsökkentés mindenekelőtt szervezési és adminisztrációs munkaköröket érint – mondta Christian Kern a Wirtschaftsblatt szerdai számában megjelenő, de az interneten már kedden közölt cikkben.

Vasúti szakszervezetek közlése szerint Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden arról tájékoztatta a reprezentatív vasutas szakszervezeteket az érdekegyeztető fórumon, hogy 2011. január 1-jétől 460 fős létszámcsökkentést terveznek.

Kern szerint két-három hét múlva várható eredmény a vasúti díjtételekről folyó tárgyalásokon.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) értesülése szerint a dolgozók kétharmadának, kétezer főnek az elbocsátásától készültek tervek. Kern erre az értesülésre nem kívánt reagálni.

A VDSZSZ számára elfogadhatatlan a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél tervezett létszámcsökkentés, ezért minden rendelkezésre álló jogszerű eszközzel meg kívánja akadályozni – közölte a VDSZSZ kedden az MTI-vel.
A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) sem fogadja el a tervezett lépést, ezért október 11-én rendkívüli elnökségi ülésen tárgyalja meg a helyzetet – ezt Simon Dezső a Vasutasok Szakszervezetének elnöke közölte.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes