4,4 milliárd forint jut autópálya-felújításra

Várhatóan nettó 4,4 milliárd forintot költ 2010-ben az autópályák felújítására az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. – közölte a társaság.

Az ÁAK Zrt. kezelésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat fenntartására, a tavalyi évhez viszonyítva mintegy 1,1 milliárd forinttal többet fordítanak. Ebből a tervek szerint 2,8 milliárd forint jut az utak felújítására, 400 millió a forgalomtechnikai berendezések és az egyéb úttartozékok kihelyezésére és felújítására, 700 millió a hídfelújításokra, valamint 500 millió forint az egyéb fenntartási tevékenységekre, például hézagkezelésre.

Összehasonlításképpen a társaság 2006-ban 9 milliárd, 2007-ben 5,6 milliárd, míg 2008-ban nettó 6,7 milliárd forintot fordított rekonstrukciós munkálatokra. Az ÁAK Zrt. 2010-es felújítási programja a megszokottnál hamarabb, március végén elindul. Ennek fő oka a kedvező időjárás mellett, hogy felújítási tervek nagy része már tavaly elkészült – tájékoztattak.

A legjelentősebb felújítások az M3-as autópályán lesznek, míg a hídfelújítási program keretében az idén hét hídon terveznek beavatkozásokat. A munkálatok lebonyolításának időpontjait a Forma-1 magyarországi futamához igazítva állapították meg, így a verseny idején az építkezések miatt nem lesznek jelentős forgalomkorlátozok – jelezte közleményében az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

MTI/Menedzsment Fórum

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes