22 milliárd dolláros beruházást tervez a Samsung

Nagy beruházási lendületet vesz a Magyarországon is érdekelt dél-koreai Samsung: hétfői bejelentése szerint 26 ezer milliárd vont (22,7 milliárd dollárt) készül az idén új üzemekbe, valamint a kutatás-fejlesztésbe fektetni.

A teljes tervezett beruházási összegen belül 11 ezer milliárd vont új félvezetőgyártó egységek létesítésére, 5 ezer milliárdot az LCD képernyők gyártókapacitásának bővítésére fordít a cég, kutatás-fejlesztésre 8 ezer milliárd vont szán az idén. A Samsung korábban – hosszú távú fejlesztési programja keretében – azt jelentette be, hogy tíz év alatt 20,3 milliárd dollárt fektet a környezet- és az egészségvédelemmel kapcsolatos új tevékenységi körök fejlesztésébe.

A világ legnagyobb memória-áramkör és LCD képernyő gyártója az idén a memória-áramkörök és LCD képernyők iránti globális kereslet erősödését várja. A Samsung a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójának is számít, piaci tőkeértékét tekintve pedig Ázsia legnagyobb fejlett technológiai vállalata. A Samsung termékei iránti keresletet a személyi számítógépek iránt ismét növekvő vállalati igények, a lapképernyős tévék iránt jelentkező óriási kínai lakossági kereslet, valamint a nagyobb nemzetközi sportesemények, például a futball VB lendíthetik fel az első félévben.

A Samsung tavaly a negyedik negyedévben közel 11 millió lapképernyős tévét értékesített, elsőként lépve át a világ tévékészülék gyártói sorában a 10 milliós küszöböt. Mobiltelefon értékesítése 16 százalékkal 69 millióra emelkedett a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. 2009-es teljes mobilkészülék értékesítése 227 millió darab volt.

A Samsung jelentős előrelépést tett tavaly a globális gazdasági válság idején: az LCD tévék és mobiltelefonok globális piacának mintegy ötödét uralja, szemben a két évvel korábbi 15 százalékos részesedésével. A mobiltelefon üzletágban a cég az idén kétszámjegyű nyereséget tervez, de legalábbis tartani kívánja a tavalyi 10 százalékos szintet. A Samsung Electronics Magyar Zrt. a jászfényszarui ipari parkban működik.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes