2015-ig kötött pályaműködtetési szerződést az állam a GYSEV-vel

2015-ig szóló pályaműködtetési szerződést kötött a magyar állam a GYSEV Zrt.-vel. A dokumentumot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a GYSEV elnök vezérigazgatója látta el kézjegyével.

gysev1

A szerződés értelmében az állam 2015-ig 426,6 kilométer pályaszakasz működtetésével bízza meg a vasúttársaságot. Egyben arra is kötelezettséget vállal, hogy a működtetés során a bevételekkel nem fedezett, indokolt költségeket megtéríti. A szerződés szerint a költségtérítés mértékét évente határozzák meg a felek, a vasúttársaság ez alapján kapja a következő évben a szükséges állami forrásokat. A cég egyben kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett pályaszakaszokat a szerződésben meghatározott elvárások szerint működteti.

A GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a szerződés aláírásával hosszú távon kiszámíthatóvá, tervezhetővé válik a cég finanszírozása. „A GYSEV tavaly októbertől a meglévő szakaszok mellett újabb 214 km vonal üzemeltetését kezdte meg. Ezért is fontos, hogy most hosszú távú szerződést kötöttünk az állammal. Igyekeztünk eddig is jó gazdái lenni a ránk bízott vasútvonalaknak, szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna” – mondta a szerződés aláírása kapcsán Dávid Ilona elnök-vezérigazgató.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes