Archive for október, 2010

Elbocsátásokat tervez Budapesten az Alstom

Az Alstom-csoport létszámcsökkentésre készül, és ez a magyar részleget is érintheti – értesült az InfoRádió. A cég arról tájékoztatott, hogy a bejelentett létszám-racionalizálási terveknek a magyarországi Alstom-egységet érintő konkrét hatását most vizsgálják.

Lassan vége a zűrnek

A legtöbb statisztikai adat már kifelé mutat a válságból. A javuló ipari termelési index, a felfutó gyártás és az emelkedő GDP mind azt mutatják: közeledik a zűrös időszak vége. Azonban nem meríthet mindenki egyformán a jóból.

Bizalmi válság a közraktár piacon

A bizalom helyreállítása érdekében változások jöhetnek a közraktári piacon, amelyet most bizalmi válság jellemez – írta pénteki számában a Napi Gazdaság és a Világgazdaság a Magyar Bankszövetség közraktári munkacsoportjára hivatkozva.

A kormány segít: 23 milliárd a MÁV-nak

Nehéz helyzetben van a MÁV-csoport: 290 milliárd forint adóssága van, az év végén pedig 60 milliárd forint veszteséget mutat majd a mérleg. Az elnök-vezérigazgató, Szarvas Ferenc a közszolgálati rádióban fejtette ki elképzeléseit.

Ipari termelői árak, 2010. szeptember

Az ipar belföldi értékesítési árai 2010 szeptemberében az előző havihoz viszonyítva 0,7%-kal csökkentek,  a 2009. szeptemberével összehasonlítva 9,7%-kal nőttek. Az ipari exportértékesítés árai a 2010. augusztusinál 1,1%-kal alacsonyabbak, a 2009. szeptemberinél 6,2%-kal magasabbak voltak. A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző havihoz képest 0,9%-kal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz mérten […]

Busz, villamos, vonat

További Flexityket szerez be Brüsszel – Új Stadler-üzem Svájcban – Országjáró busz – Mire figyeljünk a hétvégén? Rövidhíreink.

Elindulhat a BKV GPS-alapú utastájékoztató rendszerének kivitelezése

Elindulhat a BKV GPS-alapú utastájékoztató és forgalomirányító rendszerének kivitelezése, miután a közlekedési társaság szerdán aláírta az erről szóló szerződést a kivitelező Synergon Kft.-vel.

A NABI magyar busza országos tesztkörútra indul

Országos tesztkörútra indul a NABI Sirius, a North American Bus Industries (NABI) magyar piacra gyártott autóbusza, mondta el Baranyai Ferenc, a NABI Kft. ügyvezetője csütörtökön az első autóbusz fővárosi bemutatóján.

Oroszországban kötött futómű-üzletet a Rába

Sikeresen lépett be az orosz piac egy új szegmensébe, a speciális tehergépjárművek területére a Rába – áll a társaság csütörtöki közleményében

A VEKE üdvözli a Budapesti Közlekedési Központ megalapítását

A VEKE évek óta szorgalmazza a megrendelői, közlekedésszervezői feladatok kiemelését az üzemeltetőktől – nem csak a BKV, de a vasúttársaságok és a Volán-társaságok esetében is, mert ezt egészségtelen gyakorlatnak tartja. A megrendelő – az önkormányzatok, az állam, és végső soron így az utasok – érdekei sérültek, a szolgáltatás nem fedte az igényeket, ellenőrizhetetlen és pénzfaló […]

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes