Archive for szeptember, 2010

Több mint ötszáz közép-európai kiállítót vár a VIENNA-TEC

Október 12-15. között rendezik meg Ausztria legnagyobb ipari kiállítását a Messe Wienen. Kiemelt téma az energiahatékonyság, a díszvendég: Kína

KTI: a „Kátyúkészítés tudománya" a Kutatók éjszakáján

Kiválóan érezhette magát az, aki ellátogatott a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) Út- és hídügyi Tagozatának laboratóriumaiba szeptember 24-én éjjel a Kutatók éjszakáján – tájékoztatott a KTI.

Kerékpáros tranzitcentert nyit Salt Lake City is

Szombaton nyitja meg Ralph Becker, Salt Lake City polgármestere a város első kerékpáros átszálló központját az egyik forgalmas közlekedési csomópontban – adta hírül a kerekagy.hu. (A képen a washingtoni biciklis tranzit látható.)

Fellegi Tamás: október elején rendeződhet a Malév sorsa

Október elején rendeződhet a Malév sorsa, akkor kerül a magyar-orosz tárgyalások napirendjére a magyar légitársaság ügye – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek.

Ingyen wifi lesz néhány Volán járaton

Folyamatos WiFi kapcsolat lesz a Volánbuszok egyes járatain a Vodafone jóvoltából. Az internetes szolgáltatás 34 vonalon működik majd, közölte a két érintett társaság.

Új gyárat épít Kecskeméten a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos beruházással a régi gyáregysége mellett, zöldmezős beruházással új gyárat kíván felépíteni 2011-ben

Egyre több készséget követel a munkaerőpiac a munkavállalóktól

Világviszonylatban is a magyar lakosság készségei javultak a leginkább az elmúlt 10 évben, ugyanakkor a vizsgált készségek és kompetenciák terén szélsőségesen kettészakadt képet mutat a társadalom, a foglalkoztathatóság legnagyobb akadálya az alapkészségek hiánya – mondta a Kanadai Statisztikai Hivatal felmérésének hazai felelőse, egy a lapunknak eljuttatott sajtóközlemény szerint.

Külkereskedelmi termékforgalom

Részletes adatok, 2010. január–július 2010. január–júliusban a kivitel volumene 17, a behozatalé 15%-kal nőtt a bázisidőszakhoz képest. Folyó áras adatokból számítva az export forintértéke 14, az importé 12%kal bővült; euróban ez a növekedés 21, illetve 18% volt. A külkereskedelmi mérleg többlete 847 milliárd forintot (3101 millió eurót) tett ki, 289 milliárd forinttal (1182 millió euróval) […]

Csökken az autópályadíj péntektől

Péntektől 1530 forintról 1170 forintra csökken a D1 négynapos autópálya e-matrica ára.

Az ÁAK indokoltnak tartja az M1 kapacitásbővítését

Az M1-es autópálya hosszú távon nem képes elviselni az elmúlt években jelentős mértékben megnőtt járműforgalmat, ezért az ÁAK Zrt. 2009-ben megvalósíthatósági tanulmányt készíttetett bővítésének lehetőségeiről, melyet a Közlekedéstudományi Intézet munkatársai állítottak össze. A tanulmány igazolta a társaság szakembereinek felvetését, vagyis a Budapest-Tata közötti útszakasz 2×3 sávossá, illetve betonszerkezetűre való átalakításának szükségességét.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes