Archive for július, 2010

Mivel járunk a 2-es metrón – megbukott az Alstom metrókocsija

Nem kapta meg a végleges típusengedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH) a francia Alstomnak a budapesti 2-es metróvonalra szánt metrókocsija.

Egyetért hazánkkal Lengyelország

Az Európai Unió közös agrárpolitikájának (KAP) jövőjét, valamint a két ország gazdálkodóinak problémáit vitatta meg Fazekas Sándor magyar, és Marek Sawicki lengyel mezőgazdasági miniszter csütörtökön Varsóban. Fazekas Sándornak ez volt az első külföldi útja mezőgazdasági miniszterré kinevezése óta. A magyar miniszter a tárgyalások után kiemelte, hogy Magyarország 2013 után nagy figyelmet fog szentelni a KAP-nak. […]

Már az utcán tesztelik a kecskeméti Mercedest

Szeptemberre elkészülnek az épületek, az év végére 700-an lesznek. Már nemcsak a gyári pályán, hanem erős álcázással a közutakon is tesztelik azokat az új Mercedeseket, amelyeket a magyar üzemben gyártanak majd. Kecskeméten az épületek szeptemberre elkészülnek, 2011. májusára pedig a gyártósorokat is betelepítik. A magyar céghez eddig négyszáz embert vettek fel, és gőzerővel keresik a […]

Vezetőváltás a Hungaropharma élén

Augusztus 1-étől Feller Antal, korábbi kereskedelmi- és marketing vezérigazgató-helyettes váltja Szabó Ferencet a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatói székében.

Új vezérigazgató az MVM élén

A Magyar Villamos Művek Zrt. július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntöttek az eddigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról és egyidejűleg Baji Csaba vezérigazgatói kinevezéséről.

Változhat a Munka törvénykönyve

A szakszervezetek szerint a foglalkoztatás kérdésében szélesebb egyeztetésre lenne szükség, ezért még augusztusban összehívnák az Országos Érdekegyeztető Tanács ülését. A munkaadók módosítanák a sztrájktörvényt és Munka törvénykönyvét is, adja hírül az Atv.hu.

Dolgozófigyelő kémszoftver a Microsofttól

A vállalati számítógépek előtt ülő alkalmazottak teljesítményének folyamatos figyelésére és értékelésére alkalmas szoftvert fejlesztett ki a Microsoft, amely a londoni The Times szerdai értesülése szerint már szabadalmi engedélyt is kért találmányára.

Új gyár épül Budapesten

Hibridhajtású motorelektronika és korszerű ABS-fékrendszerek gyártását kezdi meg Budapesten 2013-ban a német tulajdonú Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft. A 7 milliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztő és eszközbeszerző beruházás megvalósítását az ITD Hungary Zrt. segíti.

Jelentés a vasútról

A vasúttal való első hivatalos találkozásomat követő 14 év alatt sok elemzést írtam hivatalosan vagy tanácsadóként, de legfőként – ahogy a következő sorok is odatartoznak – írói munkásságom részeként. Ezt a cikket is tapasztalataim összefoglalásának szántam.

A kockázatkezelést még tanulni kell

Az Oracle nyilvánosságra hozott felmérése szerint az európai pénzintézetek magas beosztású üzleti és informatikai vezetői úgy vélik, hogy a döntéshozatal és a teljesítménymenedzsment során az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a kockázatkezelésre.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes