20 százalékkal több parkolóhely Budapesten

image

Közel 20 százalékkal bővült a fővárosi P+R parkolók száma azt követően, hogy a Parking Kft. a XVII. és XXII. kerülettel és a MÁV Zrt-vel közös konzorciuma átadta az első budapesti, Európai Uniós támogatásból létesülő 570 P+R és 120 kerékpártároló (B+R) helyet.

Az EU közel 400 millió forinttal járult hozzá a XVII. és a XXII. kerületi fejlesztésekhez, melyek összköltsége bruttó 480 millió forint. A vasútállomások mentén található, kamerákkal megfigyelt P+R parkolók használata ingyenes, míg az elővárosi vasutat a BKV budapesti bérletével térítésmentesen lehet igénybe venni. A főváros belső városrészei 1-1,5 óra helyett 20-25 perc alatt kényelmesen elérhetőek.

Az elővárosi vasutat a BKV Budapest bérletével térítésmentesen lehet igénybe venni. Ezzel a főváros belső városrészei 1-1,5 óra helyett 20-25 perc alatt kényelmesen elérhetőek.

Miközben Bécsben 16 ezer, Münchenben 22 ezer, addig Budapesten 2008-as adatok szerint mindössze valamivel több, mint 4 ezer P+R parkoló állt az autósok rendelkezésére. Ezen a helyzeten próbál változtatni a közel 2 ezres bővítéssel a Parking Kft. és a BKSZ, valamint a konzorciumi partnerek. Az Európai Unió összesen mintegy 1,4 milliárd forintos támogatást nyújt fővárosi és agglomerációs P+R parkolók létesítésére.

A sajtónak most bemutatott helyszíneken, a XVII. és XXII. kerületben 570 P+R parkoló épült a 2008-ban  elnyert 394 millió forintos támogatásból. de ezen felül a Parking Kft, konzorciumi partnereivel együttműködve további források sikeres elnyerése után . Szigetszentmiklós Gyártelepen 97 millió forintos támogatásból 110, Veresegyházon 107 millió forintos támogatásból  109 férőhelyes P+R parkolót létesíthet még az idén.

Forrás: vg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes