20 milliárdos beruházást avattak Debrecenben

Kedden délután került sor a MegaPlant Packaging Plant avatására a Teva Gyógyszergyár Zrt. Debreceni Telephelyén. A most átadott egységgel a debreceni gyár a világ egyik legnagyobb csomagolóüzemével rendelkezik. A beruházás értéke 20 milliárd forint.

A világ egyik legnagyobb gyógyszergyári csomagolóegységét adták át kedden Debrecenben: a 20 milliárd forintos beruházást egyedi kormánydöntés alapján 2 milliárd forint állami támogatást kapott – közölte Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója az avatáson.
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a Magyarországon 17 éve jelen lévő Teva különösen jó partnere a magyar kormánynak, mert itt fejleszt, beruház, és nyeresége egy részét is itt hasznosítja. Azzal pedig – tette hozzá -, hogy például Sajóbábonyban is működtet gyárat a Teva, hozzájárul a regionális különbségek csökkentéséhez, az elmaradottabb térségekben az infrastruktúra fejlesztéséhez is.

Navracsics Tibor szerint a kormány ezt a hozzáállást várja el a külföldi befektetőktől, utóbbiak pedig elvárhatják a kormánytól, hogy olyan közigazgatást, gazdasági környezetet teremtsen, ami versenyképessé teszi az országot, ami kevés adminisztrációval jár. Ezzel eddig adósak voltunk, de most elérhető közelségben van az ország versenyképességének növekedése – fűzte hozzá a miniszter megjegyezve: olyan jogszabályokat, törvényeket alkotnak, amelyek még vonzóbbá teszik Magyarországot. A Teva cégre utalva Navracsics Tibor kijelentette: szükség van az ilyen befektetőkre, amelyek hosszú távon tudnak együttműködni, együtt gondolkodni a nemzettel, az országgal.

Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy a város gazdaságpolitikájában kiemelt helyen szerepel a magas hozzáadott értéket képviselő iparágak és szolgáltatások támogatása, s a Teva ilyen. Méltatta a város és a cég szoros együttműködését, amelynek egyik legutóbbi formája a szakképzési együttműködés: a város és a gyár együtt iskoláz be tanulókat a helyi vegyipari szakközépiskolába, ahonnan az értékes, hasznosítható tudással kikerülő fiatalok jó eséllyel találhatnak munkát a Teva gyáraiban.

Shlomo Yanai, a Teva Pharmaceutical Industries Ltd. elnök-vezérigazgatója elmondta: cégük már csaknem háromezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. A most átadott debreceni üzem háromszáz új munkahelyet jelent. Elmondta azt is, hogy hasonló nagyságrendű beruházás folyik Gödöllőn, ahol steril eszközöket gyártó üzemet épít a Teva. A debreceni üzem avatásán ott volt Aliza Bin-Noun, Izrael budapesti nagykövete is.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes