20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny (2010/2011-es tanév)

KIK INDULHATNAK?
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1990. október 1. és 1997. augusztus 31. között született fiatal. Egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, akkor, ha a pályázati munkát az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.


MIT LEHET NYERNI?
I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

A legfiatalabb díjazott megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is.
A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját kapja meg. Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt egy-egy tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül. (A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 25 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.


A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2011. szeptember 23-28. között Helsinkiben, az Európai Unió által, 35 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.
A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson  vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a London International Youth Science Forum-on, az International Sustainable World Project Olympiad-on Houstonban, valamint a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest c. versenyen,  továbbá a nagy teljesítményű és felhasználóbarát számítástechnikai projektet kidolgozó pályázók közül 1 lány és 1 fiú, a Google zürichi központjába látogathat.

MIVEL LEHET RÉSZT VENNI?
Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

HOGYAN KELL NEVEZNI?
A kidolgozandó vagy megoldandó feladat vázlatátlegfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben kell benyújtanilevélben vagy e-mail-en, ill. személyesen 2011. január 7-én, 15 óráig beérkezően.
A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát
2. a megoldásra irányuló javaslatot
3. az elérendő célt,
4. a konkrét megvalósítás módját, továbbá:
a résztvevő(k)
nevét, születési időpontját;
lakcímét, telefonszámát;
e-mail címét;
nyelvtudását;
iskolájának (munkahelyének) nevét és címét;
a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

HOVÁ KELL KÜLDENI?
A pályázatok beérkezési, ill. leadási helye a verseny titkársága:
MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG
1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 79.
tel.: 453-6572, fax: 240-5625,
e-posta: innovacio@innovacio.hu
portál: www.innovacio.hu
A verseny titkára:
Riba Nikolett, a MISZ marketing menedzsere.

MIT FOGADNAK EL?
A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2011. február 4-ig.

HOGYAN TOVÁBB?
Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, ill. a fejlesztés eredményét 2011. május 4-én, 15 óráig beérkezőenkell beküldeni a verseny titkárságára. A pályamunkákat 3 nyomtatott példányban kell elkészíteni, max. 7 A4-es, gépelt oldal terjedelemben (12 pontos betű, normál sorköz). Az ábrákat, grafikonokat külön, mellékletként (+max 10 oldal) kell a dolgozatba illeszteni, melyet nem szabad bekötni, összefűzni. Csatolni lehet a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket.

MIT ÉRTÉKELNEK?
A Verseny II. fordulójában kidolgozott pályaműveket a zsűri az alábbi szempontok alapján értékeli:
a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke;
az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala; az elkészített eszköz működőképessége;
a projekt befejezettsége (koncepció, konklúzió) és hasznosíthatósága;
az eredmények világos értelmezése.

… EGYÉB TUDNIVALÓ?
A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV "Heuréka, megtaláltam" c. különműsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket 2011. júniusában kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a Millenáris Parkban, a Csodák Palotájában. Az ünnepélyes díjátadásra a kiállítás megnyitóján kerül sor.
A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag is támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indo kolt költségek megtérítésében.

forrás: innovacio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes