14 %-kal növekedett a UPS harmadik negyedévi nyeresége

14 %-kal növekedett a UPS harmadik negyedévi részvényenkénti nyeresége, 8%-os bevétel növekedés mellett.

Az amerikai belföldi szállítás és a Supply Chain & Freight szegmens továbbra is vezet; a szabad készpénzállomány meghaladta a 3,7 milliárd dollárt

ATLANTA, USA, 2011. október 28. – A UPS (NYSE:UPS) bejelentette, hogy 2011 harmadik negyedévében 1,06 dolláros részvényenkénti higított nyereséget ért el, 14%-kal meghaladva az előző év azonos időszakának 0,93 dolláros teljesítményét. A teljes bevétel 8%-kal emelkedett, elérve ezzel a 13,2 milliárd dollárt.

Az eredmények az amerikai belföldi szállítás és Supply Chain & Freight szegmensnek köszönhetőek. Az amerikai belföldi szállítás korrigált üzemi nyeresége 13,1 %-kal növekedett összehasonlítva a tavalyi év azonos időszakával, a Suppy Chain & Freight szegmensé pedig több mint 10 %-kal. A szabad készpénzállomány az év első kilenc hónapjában erős volt, 3,7 milliárd dollárt meghaladva.

A korrekció nélküli részvényenkénti higított nyereség 7,1%-kal emelkedett az előző év azonos negyedévének eredményéhez képest. A tavalyi év azonos időszakában bonyolított ingatlan tranzakciónak köszönhetően a UPS 61 millió dolláros adózás utáni hasznot könyvelhetett el.

“A UPS újabb erős negyedévet zárt a nyerség növekedésének tekintetében az ázsiai export lassulása és a változó gazdasági körülmények ellenére.” mondta Scott Davis-től a UPS elnök-vezérigazgatója. „A globális modellünk rugalmassága nyilvánvaló vált a negyedév során, ezért továbbra is biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk teljesíteni kedvező és kedvezőtlenebb gazdasági körülmények között is.

                                                                                                                      Korrigált      

Konszolidált eredmények              2011 III.n.é.            2010 III.n.é.  2010 III.n.é.          

Bevétel                                     13,17 Mrd              12,19 Mrd                                   

Üzemi nyereség (USD)         1,62 Mrd                1,62 Mrd        1,51 Mrd                   

Üzemi árrés                              12,3 %                   13,3 %           12,4 %                  

Átlagos napi forgalom (USD) 15,1 M                  15,0 M                     

Részvényenkénti hígított

eredmény (USD)                      1,06                        0,99                 0,93            

 

A negyedév során a UPS 965 millió csomagot szállított, ami 0,7%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Júliusban a UPS kiadta 2010-es Fenntarthatósági Jelentését kiemelve sikeres üzemanyag-megtakarítási programját. A vállalat csökkentette a megtett utak mennyiségét 63,5 millió mérfölddel (102,2 millió kilométer), amely 68,000 metrikus tonna széndioxid-kibocsátás csökkentést eredményezett. A negyedév során a UPS elismerésben részesült, miután elérte a legmagasabb pontszámot a 2011 Carbon Disclosure Projekt globális vezető indexén.

Készpénzállomány

A szeptember 30-ával záruló kilenc hónapos időszak alatt a UPS 3,7 milliárd dollárnyi szabad készpénzállományt generált az 1,6 milliárd dolláros tőkeberuházást és 1,4 milliárd dolláros nyugdíjbiztosítási befizetést követően.

A vállalat felgyorsította visszafizetési tevékenységét a negyedév során, több mint 1,1 milliárd dollárnyi UPS részvényt megszerezve. A vállalat 2,2 milliárd dollár értékben visszavásárolt 31,7 millió részvényt és 1,5 milliárd értékben osztalékot fizetett, 10,6%-ot részvényenként.

 

                       Korrigált        

Amerikai belföldi csomagszállítás         2011 III.n.é.    2010 III.n.é. 2010 III.n.é.

Bevétel (USD)                                 7,77 Mrd          7,29 Mrd             

Üzemi nyereség                             1,02 Mrd          1,02 Mrd       0,91 Mrd          

Üzemi árrés                                      13,1 %             14,0 %         12,5 %

Átlagos napi forgalom                   12,74 M           12,73 M                                             

A jövedelem 6,5%-kal, a korrigált üzemi nyereség pedig 11%-kal emelkedett a 2010-es év harmadik negyedévének eredményeihez képest. A korrigált üzemi árrés 60 bázisponttal 13,1%-ra nőtt a magas hozamoknak, kedvező termékválaszték változásainak és a hálózati hatékonyságnak köszönhetően. A teljes hazai mennyiségi növekedés lapos volt köszönhetően a lassú amerikai gazdaságnak, bár a UPS Next Day Air® 1,3%-os mennyiségi növekedést produkált.

A korrekció nélküli üzemi nyereség az előző év harmadik negyedévének eredményéhez képest enyhén csökkent, az üzemi árrés 90 bázisponttal csökkent.

A negyedév végére és éppen az ünnepek kezdete előtt a UPS bemutatta úttörő megoldását a lakossági szállítmányozásban. UPS My Choicesm lehetővé teszi az amerikai fogyasztók számára, hogy kihasználják azt a különleges szállítmányozási megoldást, amelyet a UPS kínál. A termék októberi bemutatása óta több mint 100,000-en iratkoztak fel.

 

Nemzetközi csomagforgalom               2011. III. n.é.               2010. III. n.é.         

Bevétel (USD)                                 3,06 Mrd                        2,68 Mrd   

Üzemi nyereség (USD)                  409 M                             419 M                     

Üzemi árrés                                      13,4%                           15,7%                      

Átlagos napi forgalom                    2,34 M                           2,24 M       

 

A szegmens bevétele több mint 14 %-kal növekedett, amit az exportvolumen 6,5 %-os növekedése katalizált. A darabra vetített bevétel 9,4 %-kal nőtt, melyben szerepet játszott a valutahatás, a magasabb üzemanyagpótdíj, és az árfolyam-növekedés.

A szegmens üzemi nyeresége és árrése gyengült, ami annak köszönhető, hogy az Ázsiából az Egyesült Államokba vezető kereskedelmi útvonalon gyérülő csomagvolumen miatt kihasználatlan többletkapacitás jelentkezett. Ugyancsak negatívan befolyásolta őket a termék-mix a magasabb üzemanyagár és a valuta ingadozás.

A múlt hónapban a vállalat bejelentette, hogy jelentősen bővíti európai légi bázisát a németországi Kölnben. A 200 millió dolláros beruházás a legújabb technológiákat működteti majd a hatékonyság és a további európai növekedés támogatása érdekében.

 

                                                                                                              

Supply Chain & Freight                    2011. III. né.                          2010. II. né.

              Bevétel (USD)                        2,34 Mrd                                2,23 Mrd

Üzemi nyereség (USD)        195 M                                    177 M                   

Üzemi árrés                            8,3 %                                     8,0 %                      

 

A harmadik negyedév üzemi nyeresége az előző évhez képest 10 %-kal 195 millió dollárra emelkedett, a bevétel 5,3 %-os növekedése mellett. A szegmens üzemi árrése 30 bázisponttal 8.3%-ra növekedett.

A UPS Freight az üzemi nyereség javulásával és az üzemi árrés bővülésével járult hozzá a szegmens eredményeihez. Éves bázison a negyedév bevétele körülbelül 15 százalékot ugrott, a napi szállítás enyhe gyengülése mellett. Az LTL (kamionrakománynál kisebb) mázsára és bruttó súlyra vetített bevétele ugyancsak nőtt.

A Forwarding bevételét az előző évi negyedévhez képest lefelé irányuló nyomások alakították, ami a légiszállítás kapacitásfeleslegeiből adódott. Ugyanakkor a Forwarding növelte üzemi árrését és szerény növekedést könyvelhetett el az üzemi nyereségben.

A UPS szeptemberben bemutatta a PharmPort 360-at, amely a hőmérséklet-érzékeny megoldások legújabb innovációja, és kifejezetten az egészségügy számára tervezték. Ez az egyedi hőmérséklet-ellenőrzési technológiával ellátott konténer páratlan szállítási monitoring-lehetőséget és áruvédelmet kínál gyógyszerek, vakcinák és biologikumok számára.

Kilátások

“Higított részvényenkénti nyereségünkre vonatkozó előrejelzésünket továbbra is 4,15 – 4,40 dollár közé tesszük” – mondta Kurt Kuehn, a UPS pénzügyi igazgatója. “A UPS továbbra is erős pénzügyi eredményeket produkál a mai globális gazdasági környezetben, miközben ügyfelei valódi előnyökre tesznek szert az egyedül csak a UPS által kínált logisztikai megoldások révén.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes