11 ezer embert érintő leépítés a Sharpnál

A Sharp 11 ezer embert bocsát el japán és külföldi üzemeiből, miután 2011-es pénzügyi évét 1000 milliárd forintnak megfelelő veszteséggel zárta. A japán cég átszervezi a tevékenységét is, ennek keretében csökkenti megmaradó alkalmazottai bérét, és csökkenti a Toshibában lévő részesedését is.

Válságtestületet alakított a japán Sharp vállalat Takasi Okuda elnök irányítása alatt. A cég azt tervezi, hogy 10 966 dolgozót bocsát el japán, illetve mexikói, kínai és malajziai üzemeiből.  A 2013-as pénzügyi év végére, 2014 márciusára a Sharp a dolgozóinak 19 százalékát tervezi elbocsátani. Az idén a márciusi adatok szerint a Sharp 97 170 főt foglalkoztatott.

Az átszervezés keretében a Sharp csökkenti alkalmazottai bérét, külföldi üzemeket értékesít, megválik egy leányvállalatától, valamint csökkenti a Toshibában lévő részesedését.

A konszern átszervezi folyadékkristályos monitorok gyártását, megerősíti a kis- és középméretű LCD-monitor gyártását, és leépíti napelemgyártó üzletágát. Az oszakai szórakoztatóelektronikai konszern a jövő áprilisban kezdődő pénzügyi évet már 14,6 milliárd jen nyereséggel tervezi zárni.

A Sharp az idén márciusban zárt 2011-es pénzügyi évet rekordnagyságú, 376 milliárd jen (mintegy ezer milliárd forint) veszteséggel zárta, elsősorban a tévékészülékekben használt nagyméretű LCD-képernyők iránti kereslet csökkenése miatt.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes