Két év alatt 1,38 millió dollár megtakarítás lean logisztikával

Számtalan apró lépés, a munkavégzési szokásokban beállt változások, illetve az egyes munkaállomásokon elvégzett fejlesztések rendkívül látványos javulást eredményeztek egy csőburkolatokat gyártó cég termelékenységben és megtakarításainak mértékében. A V&M TCA képviselői a sikert teljes mértékben az elvégzett lean logisztikai fejlesztések javára írják.

„Három vagy négy évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a cég működésének tervezésébe bevonunk lean logisztikai szakértőket is” – nyilatkozta Tim Payne, a V&M TCA műszaki menedzsere. Elmondása szerint a bevont tanácsadók alapvető feladata az volt, hogy elérjék azt, hogy a cég alkalmazottai hatékonyabban végezzék a munkájukat, illetve, hogy nagyobb termelékenységgel hajtsák végre az egyes feladatokat.

Ez a projekt az Oklahomai Gyártók Szövetsége által meghirdetett „Lean Gyártás” program kereteiben valósult meg, melynek kitűzött célja az volt, hogy a régió gyártó tevékenységet végző cégei oly módon alakítsák át munkafolyamataikat, hogy ugyanakkora (humán- és más) erőforrás mellett nagyobb hatékonysággal tudják végezni tevékenységüket.

Mióta csatlakozott a V&M TCA a programhoz, csak az elmúlt két évben összesen 1,38 millió dollárt takarított meg a felmerülő költségeken és körülbelül 20%-al javult az egyes termékek átfutási ideje – a cég szén-dioxid kibocsájtása pedig közel 6%-al csökkent.

A 160 alkalmazottat foglalkoztató cég elnyerte a „Lean Bajnok” díjat az idei Business & Industry 14. őszi rendezvényén, mégpedig azért, mert több mint 30 darab, a folyamatos fejlesztést szem előtt tartó munkacsoportot hozott létre házon belül, illetve mert kiemelkedően teljesít a cég a következő négy területen: biztonság, költségcsökkentés, környezettudatosság, illetve szolgáltatás- és termékminőség.

Payne elmondása szerint az Oklahomai Gyártók Szövetsége által meghirdetett program nagyban segítette a munkafolyamatok optimalizálását és sztenderdizálását: „Mivel immár kevesebb hibával és kevesebb hulladék keletkezésével tud működni a cég, az energiafelhasználásunk és a költségeink is nagyban csökkenni tudtak – azonban a sikert főként az alkalmazottainknak köszönhetjük, hiszen sikerrel sajátították el a lean elveket, és általuk valósulhatott meg mindez.”

John Lingenfelter, az Oklahomai Gyártók Szövetségének alelnöke megjegyezte: az elmúlt 12 évben a szövetség több mint 1600 sikeres hasonló programot tudhat a háta mögött, összesen 2905 céggel együttműködve.

Forrás: Muskogee Phoenix
Beküldte: BME Lean LOGISZTIKA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes