100 kutatóval bővül a Nokia Siemens budapesti központja

A rádiókommunikációs rendszerek kiépítésében világelső Nokia Siemens Networks Budapestet választotta GSM-R tudásközpontja székhelyéül, és további 100 új, magasan képzett telekommunikációs szakemberrel bővíti budapesti K+F központját.

Az emelkedő benzinárak és a növekvő környezetvédelmi aggályok világszerte újra a vasúton történő közlekedés felé irányítják a kormányzatok, és az utasok figyelmét. Egyes előrejelzések szerint a biztonságos, gyors, környezetkímélő és olcsó megoldást jelentő vasutat használó utasok száma 2020-ra megduplázódik Európában. A növekvő utasbázis új igényeket támaszt: a vasútnak a jövőben az utazás egy formája helyett egy kényelmes és élménygazdag szolgáltatássá kell válnia, mely lehetővé teszi a munkát és a szórakozást egyaránt. A hatékony vasúti kommunikációt szolgáló GSM-Railway (GSM-R) megoldás éppen ezeket a szolgáltatásokat teszi lehetővé a vasúti közlekedésben.

A világ több mint 100 országában, 1,3 milliárd ember által használt rádiókommunikációs rendszerek legújabb fejlesztései Magyarország új kompetencia-központjában, a Nokia Siemens Networks budapesti K+F centrumában születhetnek meg. A létesítményt Mari Kiviniemi, Finnország miniszterelnöke, Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks Magyarország ügyvezető igazgatója adja át jövőhét hétfőn.

Forrás: sg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes