100 embert vesz fel a B. Braun Gyöngyösön

Megduplázza termelési kapacitását 2013-tól a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi, egyszer használatos orvosi eszközöket, a többi között katétereket és művesekezeléseknél alkalmazott vérvonalakat gyártó üzeme annak a fejlesztésnek a nyomán, amelynek alapkövét szombaton helyezték el a mátraaljai városban.

A 4 milliárd forint értékű bővítési beruházásnak köszönhetően 100 új munkahely jön létre az 1991 óta működő üzemben; a programhoz 708 millió forintnyi támogatást nyújtott az Új Magyarország Fejlesztési Terv. Mint azt Fazekas Mária, a társaság kommunikációs vezetője ez alkalomból az MTI-nek elmondta: a fejlesztés keretében egy 2900 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül ki a jelenlegi 2400 négyzetméteres steril gyártótér, illetve a meglévő 2700 négyzetméteres logisztikai raktár mellé egy újabb 2200 négyzetméteres épül. Ezzel párhozamosan, a termelő kapacitás megduplázódása mellett, mintegy 750-re növekszik a gyöngyösi üzem jelenlegi 650 fős dolgozói létszáma.

Közlése szerint a németországi székhelyű B. Braun a világ egyik legnagyobb orvostechnikai eszközöket gyártó vállalkozása. A világ 50 országában mintegy 40 ezer embert foglalkoztat a társaság.

Magyarországon a gyártás mellett 18 dialízisközpontot üzemeltetnek országszerte, illetve orvostechnikai eszközöket forgalmazó kereskedelmi divíziót is működtetnek. Az elmúlt 20 évben befektetéseik összértéke elérte az 55 milliárd forintot. Két társaságban, a B. Braun Medical Kft.-ben és a B. Braun Avitum Zrt.-ben, összesen 1500 munkatársat foglalkoztatnak. Együttes éves árbevételük 2010-ben elérte a 25 milliárd forintot – mondta el Fazekas Mária.

 

FORRÁS: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes