10 000 eurós DHL jutalom a legkreatívabb logisztikai megoldás kitalálójának

A DHL a leginnovatívabb tudóst vagy vállalkozót keresi a logisztika területén, aki 2013-ban elnyerheti a DHL Innovációs Díjat. A 10 000 eurós anyagi elismeréssel járó címre január 31-ig pályázhatnak kiemelkedő újításokkal szakemberek a világ bármely tájáról. 

A pályázaton egyetemi és főiskolai hallgatók, friss diplomások, illetve kutatók mérethetik meg magukat, akik innovatív, gyakorlatorientált és szakszerű választ kínálnak egy logisztikához kapcsolódó kérdésre. A díj történetében először olyan fiatal vállalkozók jelentkezését is várják, akik valamely logisztikai probléma megoldására dolgoztak ki üzleti tervet, vagy már meg is valósították azt. A jelentkezők 2013. január 31-ig angol nyelven nyújthatják be pályázati anyagukat a www.dhl-event.com/Innovation-Award weboldalon. Az online regisztráció során képeket (jpeg és pdf formában), valamint videót is fel lehet tölteni a megoldásról, találmányról, az azt kidolgozó csapatról. A zsűrizés kizárólag a leadott dokumentumok alapján történik, tehát fontos, hogy a pályázati anyag kiemelkedő, figyelemfelkeltő legyen.

„Olyan kreatív gondolkodású embert keresünk, aki megoldása révén jelentősen hozzájárul a logisztikai iparág fejlesztéséhez – mondta el Petra Kiwitt, a DHL nemzetközi Innovációs Központjának vezérigazgatója. – A tudományos intézményekkel és a fiatal vállalkozókkal való együttműködés rendkívül fontos a DHL számára, és kiemelkedő eredményeket hozott az elmúlt időkben. Reméljük, hogy a DHL Innovációs Díj és a hozzá kapcsolódó támogatás segíti a fiatal vállalkozók és tudósok munkáját, és további előremutató logisztikai megoldások látnak napvilágot” – tette hozzá.

A beérkezett pályázatokat a nemzetközi tudományos és gazdasági élet elismert képviselői értékelik majd, elsősorban az innováció, a nemzetközi alkalmazhatóság, a hosszú távú hatások és előnyök, valamint a megvalósíthatóság szempontjaira koncentrálva. A díjátadó ceremóniára 2013. április 24-én a DHL németországi Innovációs Kampuszán, Troisdorfban kerül majd sor. A díjátadó megelőzi a jövőre ötödik alkalommal megrendezendő DHL Innovációs Napot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a logisztikai iparág fejlődésére.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes